Venüs Kadını

Site Rengi

KEDİ SEVMEK

11.11.2023
146
KEDİ SEVMEK

Kedi sevginin kokusunu alır biliyor musunuz? Siz kedi sevmiyorsanız kedi sizin yanınıza uğramaz bile.
Kedi geçmişten günümüze Türklerde köpekten daha çok tercih edilmiştir evde evcil hayvan olarak beslemek için. En büyük nedenleri de onurlu olması, kendi kendini temizlemesi belki de. Bağlanma hormonu olarak bilinen oksitosinin kedi severek artması daha mutlu olmanıza da sebep oluyor.

Psikiyatr Prof Dr Nevzat Tarhan da der ki “Mutlu olmak için çikolata yemektense kedi sevin. Kedi sevmek kilo yapmıyor 🙂 “

Ayrıca hayvan severek büyüyen çocukların, özellikle kediyle büyüyen çocukların daha merhametli olduğunu biliyor musunuz? Üstelik kediye bakmak çocuklara, küçük yaştan itibaren sorumluluk duygusunu da yüklüyor.

Başka daha bir çok faydası var tabi. Depresyon hastalarına, kalp rahatsızlıklarına kedi sevmek birebir. Amerika’da Minnesota Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre kedi sahibi olmayan insanlar, evlerinde kedi besleyenlere göre kalp damar hastalıkları kaynaklı ölümlere % 40 daha fazla eğilimliler.

Yine Amerika Bristol Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre kedisi olan insanların üniversiteden mezun olma oranı köpek sahibi olanlara göre daha yüksek. Bir başka araştırmada ise kedi sahibi olan üniversite öğrencilerinin olmayanlara göre akademik başarısının daha yüksek olduğu görülmüş. Bütün araştırmalar şunu gösteriyor evde evcil hayvanın olması, hem çocuklarınızın gelişimi açısından, hem de hem sizin hem çocuklarınızın fiziksel ve ruhsal sağlığı için muhteşem bir şeydir. Ne diyelim o zaman “İyi ki kediler var”.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.