Venüs Kadını

Site Rengi

Evden Çalışma ve Kilo Sorunu

13.11.2023
501
Evden Çalışma ve Kilo Sorunu

Pandemiyle birlikte evden çalışmaya başladık. Ama artık bir çok sektör için normal hale geldi evden çalışmak. Bu da beraberinde fazla kiloları getirdi.  Herkesin spor salonuna gitmeye vakti ya da imkanı olmayabilir. Ama bu önerilerimiz herkes için. Gelin birlikte göz atalım:

Ekmekten Uzak Durun

Çok kişi için zor ama  buna alışmanız 3 gün sürecektir. Gerekirse o 3 gün daha fazla yemek yeyin ama ekmek yemeyin. 3 günden sonra canınızın istemediğini farkedeceksiniz.

Yürüyüş Şart

Dışarı çıkıp bir parkta yürümek en güzeli. Ama onu bile yapamam diyenlerdenseniz. Hastane koridorlarında yürüyen hastalar gibi hiç değilse bir şarkı dinleme eşliğinde evde 15 dakikalık yürüyüşler yapın. Unutmayın bağırsak hareketlenmesi için yürüyüş çok önemli.

Kahvaltıyı Atlamayın

Kahvaltı günün en önemli öğünüdür kilo verme sorunu yaşayanlar için. Kahvaltıyı atlarsanız gün içinde çok daha fazla yeme isteğiniz olacaktır. Öğle yemeği ile de arasında 5 saatlik bir ara bırakırsanız akşam çok da fazla yemek istemeyeceksiniz.

Karnınız Ansızın Acıkırsa

Bazen duygusal dalgalanmalar akşam yemeği vaktinden önce aniden acıkmanıza neden olabilir. Bu durumda süt, ayran gibi sıvı gıdalarla geçiştirin ki akşam yemeğini vaktinde yiyebilesiniz. Yoksa gece yarısı karnınız aniden yine acıkabilir.

Akşamları Kuruyemiş Tüketmeyin

Sindirimi uzun sürdüğü için kuruyemişleri akşam değil sabah ya da öğlen vakti yiyoruz.

Yatmadan Önce Mini Egzersiz

Gece uykudan önce 4-5 dakika vücudu silkeleme hareketleri yapın. Ayaklarınızı yerden kesmeden zıplar gibi vücudunuzu yukarı doğru çekin. Bu egzersizler kalça ve göbek bölgesinin sıkılaşmasını sağlar.

Erken Yatın Erken Kalkın

Gece 22:00 ile 02:00 arasındaki uyunan 1 saatlik uyku 2 saatlik uykuya denk. Bu yüzden bu saatler uyuyor olursak sabah daha erken ve daha dinç kalkabiliriz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.